Logo ALMP
Logo ALMP

MODULES & TARIEVEN

Het kind stelt samen met zijn ouder(s)/verzorgers een persoonlijk pakket samen door modules te kiezen. Dat kan variëren van een losse module tot een langer traject van meerdere modules. Precies dat wat nodig is voor het kind en in het tempo van het kind. De trainingen zijn geen vervanging voor een dyslexiebehandeling. Het is aan te raden om goed te overleggen met de coach als u een training gelijktijdig met een dyslexiebehandeling wilt doen. Dit om te voorkomen dat de belasting voor het kind te zwaar wordt en er sprake kan zijn van gebruik van verschillende termen waardoor verwarring kan ontstaan.

Elke sessie duurt anderhalf uur en kost minimaal € 75,- afhankelijk van de expertise en de faciliteiten die de coach biedt. Voor de Op maat sessies kunnen coaches andere, eigen tarieven hanteren. De meeste ouders betalen deze vorm van begeleiding zelf. Net als huiswerkbegeleiding of remedial teaching. Soms is ANDERS LEREN MET PAARDEN onderdeel van een sociaal-emotioneel traject waarvoor de gemeente een beschikking kan afgeven of is er een doorverwijzing vanuit het samenwerkingsverband waar de school onder valt. Niet iedere coach heeft een contract met de gemeente of het samenwerkingsverband. Informeert u daarom bij uw coach wat de mogelijkheden zijn.

Algemeen

Mindset
Op reis door de chillzone, leerzone en paniekzone. Herken niet helpende rode gedachten en leer hoe je ze verandert in helpende groene gedachten.Taal

Spelling
Leer de belangrijkste spellingregels: dichte klank (hakwoord), lange open klank, korte open klank, tweetekenklank, langermaakwoord, stomme e, sch en viertekenklank. Gebaseerd op de F&L methode Taal in Blokjes.Werkwoordspelling
Hoe zit het toch met die d en die t in de tegenwoordige tijd en die de(n) en te(n) in de verleden tijd? Incl. 't kofschip.Rekenen

Klokkijken analoog
Ren, rij en spring door de klok met hele en halve uren, kwart voor en kwart over en gebruik het stoplicht voor de minuten.Klokkijken digitaal
Grip op de tijd door de digitale vrienden aan elkaar te koppelen.Tafels
Welke tafel(s) wil jij leren? Ontdek het patroon en zet ze in je hoofd.Optellen/aftrekken
Flitsen en splitsen met hoeveelheden en getallen. Verliefde harten op de getallenlijn tot 10, optellen/aftrekken op de getallenlijn tot 20 en getallen raden en optellen/aftrekken tot 100.Breuken (verdiepingsmodule)
Van 'wat is een breuk' tot 'rekenen met breuken': gelijknamig maken, optellen/aftrekken, vermenigvuldigen, delen en vereenvoudigen.Breuken, procenten, kommagetallen (verdiepingsmodule)
Krijg alle vriendengroepen op een rijtje: het beeld en de bijbehorende breuken, procenten en kommagetallen (decimalen).Maten/gewichten (verdiepingsmodule)
Van kilogrammen en kilometers naar milligrammen en millimeters. Van het beeld naar de rekensommen.Op maat

Executieve functies (verdiepingsmodule)
Onderzoeken en bewerken van de uitvoerende vaardigheden zoals taak starten, doorzetten, emotieregulatie, werkgeheugen, concentratie e.d. Maak je eigen trainingsplan.


© ALMP 2020 - Algemene voorwaarden